Не раджу нікому здійснювати будь-які покупки в Розетці.
Про купівлю нового ноутбука я не дарма писав. Виникли проблеми із старим, виникли ігноруючи закони Мерфі, за пітора місяці до кінця гарантії.
Під спойлером відривок з мого відгуку на хотлайні, з описом проблеми.
Кому лінь читати, просто знайте що я майже впевнений що вмирає материнська плата.
Сильно впала швидкість роботи, почав на регулярній основі вилітати драйвер відеокарти в далеко не найзатратніших іграх(Харстоун, ФІФА15). Я спочатку грішив на ссд і віндовс. Поставив нову систему на звичайний жорсткий диск. Через 2-3 неділі знову почалися аналогічні неполадки тільки з новою силою. Першим знову почав вилітати відеодрайвер, потім, інколи при першому включенні не було звуку і будьякі маніпуляції з пристоями ауідовідтворення, включенням/відключенням їх в системі не допомагали, обовязково потрібно було ребутнути ноут і проблема зникала. Ще через кілька дні при першому включенні звуку не було і на додачу дуже нестабільно працював вайфай адаптер. Щоб ноутбук працював більш менш нормально його потрібно було запустити і відразу зробити перезавантаження, тільки тоді зявлявся звук. При цьому він почав неймовірно грітися, вистачало 20 хвилин в ФІФА15 щоб розкалити процессор до 91+ градуса.
Стало очевидно що проблема не програмна, а апаратна і враховуючи системність несправностей в материнській платі ноутбука.
Відправив в розетку по гарантії. Перед відправленням відформатував систему так як це був робочий ноутбук, який містив багато конфеденсійної інформації.
Через днів 10 мені його повернули з поясненням "несправностей не виявлено". "Спеціалісти" сервісного центру поставили новий віндос, запустили його, в них нічого не вилитіло і вони вирішили, що все добре. Окей. Я забрав ноутбук, і вже на другий день в ньому почалися старі проблеми. Першим звичайно почав вилітати драйвер, на наступний день почалися проблеми зі звуком, відразу після запуску в перші 30 секунд - 2 хв звук був відсутній, потім зявзявся. Словом все як в попередні рази і з подальшою експлуатацією ноутбука вони буду набирати силу.
Оскільки гарантії лишився місяць, я, в терміновому порядку відправив ноутбук назад. Детально розписав, що і як, в чому проблема. В підсумку таж відповідь, проблем нема. Було декілька розмов з менеджерами, де на всі мої пояснення, у них лише одна відповідь: "а в нас такого немає, все працює".
На мою прохання розібрати ноутбук і перевірити на діагностичному обладнанні, принаймі, материнську плату, мені відповідають, що оскільки ВОНИ НЕ БАЧАТЬ зовнішніх проблем в роботі, то і розбирати і щось діагностувати немає сенсу.
На мою пропозицію провести незалежну діагностику в будь-якому сертифікованому сервісному центрі мені відповідають, що це ваш ноутбук, робіть що хочте, гарантія буде втрачена, ми НЕ ВИЗНАЄМО ПРОБЛЕМ.
Так от розетка тупо і банально морозиться, і так у нас країна, що в мене немає шансів на вирішення проблеми в мою користь. Так, я ходив у офіс спілки захисту споживачів і вони мені пояснили, що шансів майже нема і суд не допоможе, тому що його тупо затянуть, а після того як скінчиться гарантія вже нікого нічого не хвилює. Плюс в мене немає можливостей зібрати хоч якісь докази, тому що я не маю права занести кудись ноутбук на діагностику.
Тому просто, якщо плануєте покупки не робіть їх в розетці. По-перше це голосування грошима, по-друге в разі виникнення проблем розетка їх не визнає.
І я пишу так категорично тому що це не перший випадок. Батько купував в них електричний камін який приїхав вже непрацюючим, а оскільки тоді робився ремонт і він просто стояв запакованим 2 місяці, проблема виявился не відразу (тут да є і наша вина), але гарантія була на 6 місяців. Коли камін відправили їм, вони його тримали 1 місяць, чим тільки це не пояснюючи. В підсумку через місяць подзвонив виробник і сказав що вони на дану продукцію дають гарантію лише на 3 місяці і чо ми до них доїбались, наші проблеми, забирайте камін назад, ні про які 6 місяців вони не вкурсі. Але врешті після довгих сперечань з самою розеткою, благо були всі бумаги і чеки які підтверджували що гарантія саме на 6 місяців, все відремонтували.
Хоч вибірка і не велика, але 2 з 2. Двічі виникали проблеми і двічі розетка всі способами уходить від виконання забовязань.
Тому ще раз, дуже не раджу вам там щось купувати.
Если мы выводим деньги используя банковский перевод(на банковский счет), то он идет через swift перевод, если на конкретную карту виза, то без swift"а ?