Вирішив, оскільки я в Азії, спробувати різноманіття місцевої кухні. Тому, коли ми їдемо десь обідати\вечеряти намагаюсь вибрати щось місцеве, не обовязково тайське.
Вчора пробував гострий салат з папаї і сильно засмаженої риби і один з видів каеррі супів. Салат просто адово гострий. І коли я кажу адово, це справді адово. Адже сам я полюбляю гостре і гарно перчу коли готую сам, а каєнський перець є мабуть невідємно спецією при приготуванні різних мясних страв. Тому більшу частину місцевої кухні я споживаю нормально. Але цей салат був дуже-дуже-дуже гострим. Не сказав би, що він дуже смачний, непоганий, те що я називаю один раз скоштувати, щоб знати що таке є і ти його коштував. І от після цього салата я десь хвилин десять тупо сидів чекав, тому що не відчував смак іншої їжі.
Сьогодні обідати відправилися в іншу кафешку на берегу Сіамської затоки.
Зрозуміло, з шикарним краєвидом
На вході акваріуми з делікатесами, поки ще живими.
Веселої живності вистачало і на пляжі.
..дуже кумедні цуцики.
Але до їжі... Замовив собі ще один із різновидності каррі супів і місцеву рибку під насвою Silver Pomfret.
Нажаль, я завтикав і не сфотаграфував суп коли мені його принесли, але можете вірити виглядав він так як і на фото в меню.
На смак - просто чудово. Каррі супи мені починають все більше подобатись. Чудове поєднання гострого і солодкого. Тому якщо будете в цих, або аналогічних, краях, обовязково скуштуйте. Поки що ці супи, мабуть, найсмачніше, що я їв тут.
Вартує він 150бат. Так тарілка супа в районі 100грн в перерахунку, але на Самуі це дефолтні ціни. Найдешевше що бачив це курячий бульйон за 60-80бат.
Трошки мі-мі-мі.
Тепер рибка.
Ось таку її принесли.
Приготована на пару, в заправці з сойового соусу.
І так вона виглядає якщо зняти з неї всю траву і гриби.
Смачна. Майже немає кісток, велики шмати легко відділяються від хребта і з причмакуванням поглинаються. Але, теж нічого особливого. Нових, незвичних, приємних смаків, як скажімо з тим же супом, ви не відчуєте. Хочете пробуйте, але я б за ці гроші краще взяв би краба чи лобстера. Коштує рибка на 900грам 1000бат.
Якщо вам цікаво буде і далі читати репорти про місцеву кухню і мій досвід її споживання - плюсуйте, пишіть.
Далі проплив декілька доріжок басейну і десяток другий хвилин позасмагав на сонці, після чого сів і гарно відкатав сессію в 2к рук.
Тепер, думаю, ще трішки поплавати, після чого можна й поїхати щільно пообідати. А далі... буде видно )
Що ж, не кожна професія може похвалитися таким описом робочого дня.